Pozdrav, mi smo

we-are-duracell-logo-white

Duracell je vodeći svjetski proizvođač alkalnih baterija visoke performansi, specijalnih ćelija i punjivih baterija. Od svog osnutka početkom 1940-ih, tvrtka je postala legendarna marka baterija, poznata po kompaktnim i dugotrajnim baterijama. A u srcu svega nalazi se Duracell zeko.

Duracell Bunny

NAŠA POVIJEST

Show / hide

1920 Početak naše priče

Naša priča započinje početkom 1920-ih s inventivnim znanstvenikom Samuelom Rubenom i entuzijastičnim proizvođačem volframovih vlakna imenom Philip Rogers Mallory. Ruben dolazi u tvrtku P. R. Malloryja i traži komad opreme koja mu treba za jedan eksperiment. No Ruben i Mallory vide priliku: spajanje Rubenove genijalne inovacije s Malloryjevom proizvodnjom. Njihovo partnerstvo, koje će trajati do Malloryeve smrti 1975. godine, postat će temelj Duracell Internationala.

Show / hide

1960 Duracell i prva baterija na Mjesecu

Prve alkalne baterije tvrtke prodaju se pod nazivom Mallory. Ove baterije nove generacije posebno se razvijaju i proizvode za Kodak kako bi pomogle u napajanju Instamatica, Kodakovog fotoaparata s ugrađenom bljeskalicom. Godine 1965. uveden je naziv Duracell, a proizvodnja i proizvodi usmjereni prema krajnjim potrošačima. Baterije se izravno isporučuju tvrtkama Agfa, Kodak i Polaroid, proizvođačima nove generacije prijenosnih uređaja kao što su magnetofoni i voki-tokiji. Godine 1969. Duracell sudjeluje u misiji Apollo 11 i postaje prva baterija na Mjesecu.

Show / hide

1970 Rođenje legende

Godine 1971. Duracell predstavlja svoje, već legendarne, bakrene i crne boje koje simboliziraju vodljivost, snagu i superiornost formule njegovih baterija. Duracellove baterije bile su prve baterije koje su se reklamirale na televiziji i ubrzo su postale neizbježne u kućanstvima čemu pomaže i slogan: „Nijedna druga baterija ne izgleda ovako. Nijedna druga baterija ne traje poput ove.” Godine 1973. rođen je Duracellov Zeko. Njujorška reklamna agencija Dancer, Fitzgerald i Sample stvorila je nezaboravan televizijski oglas sa Zekom koji bubnja. Od tada Zeko utjelovljuje Duracellovu vrhunsku bateriju koja traje duže u usporedbi s običnim cink-ugljik baterijama. S vremenom se lik Zeke razvio od jednostavne igračke u razigranu i omiljenu Duracellovu maskotu koja marku čini toplijom i osobnijom.

Show / hide

2016 Stalno mjesto boravka mu je u Berkshire Hathawayu

Tvrtka Berkshire Hathaway kupuje Duracell. Duracell će i dalje biti usredotočen na održivi rast, inovacije i stvaranje dugoročne vrijednosti za svoje klijente i potrošače da postane tvrtka br. 1 u svijetu

Biografija Duracellovog Zeko

Od 1973., Zeko se stalno mijenja kako bi bio ukorak s vremenom. Njegova evolucija prati stalno poboljšanje kvalitete i snage Duracellovih baterija i proizvoda. Danas je Duracellov Zeko jedna od najprepoznatljivijih maskota u cijelom svijetu.

Duracell

Duracell je vodeća svjetska tvrtka za baterije široke potrošnje po tržišnom udjelu i vodeći proizvođač alkalnih baterija visokih performansi, specijalnih ćelija i punjivih baterija. Od svog predstavljanja 1965. godine, marka je postala globalna ikona, poznata po svojoj predanosti kvaliteti, pouzdanosti i inovativnosti.

Duracell zapošljava više od 3.300 ljudi širom svijeta i ima globalna regionalna sjedišta u SAD-u, EIMEA-i i Aziji. Dana 1. ožujka 2016. tvrtka je postala stalni dio grupe Berkshire Hathaway.

Napajanje uređaja koji su potrošačima najpotrebniji

U prosjeku se svake sekunde u svijetu proda 63 Duracellova proizvoda, a na tržište dolazi sve više i više proizvoda koji rade na baterije. U svijesti potrošača, Duracellov Zeko i „bakreni vrh” sinonimi su za sve baterije, a mi nastojimo graditi tu snagu odgovarajući na njihove nove potrebe.

Naša ambicija je biti prvi izbor kada je u pitanju napajanje uređaja najrelevantnijih potrošačima i kreirati dugoročne vrijednosti i uspjeh našim partnerima.

Uspjeh kroz inovacije

Duracell ima bogatu povijest inovacija: stalno se razvijaju baterije koje su kompaktnije, snažnije, učinkovitije i traju duže od konkurentskih marki.
Od 1940-ih godina kada je osnovana izvorna tvrtka, Duracell stoji iza mnogih inovacija, uključujući prve alkalne baterije AA i AAA i prvu dugmastu bateriju za slušne aparate. Duracellove baterije bile su prve baterije na Mjesecu i prve koje su napajale prvi bežični miš Logitech, s kojim je rad na računalu postao značajno praktičniji.

Duracellova potraga za inovacijama nastavlja se i danas, s proizvodima poput baterije Duracell Turbo Max, koja je naša najbolja i najmoćnija alkalna baterija u svim uređajima. Značajno ulaganje u istraživanje i razvoj osigurava da proizvodi Duracell ostanu najpouzdaniji svima i za sve: od najnovijih pametnih igračaka i igraćih konzola s visokim performansama, do prijenosnih tehnologija za punjenje pametnih telefona.

Jamstvo kvalitete i smanjen utjecaj na okoliš

Duracellovo jamstvo kvalitete (Duracell Quality Assurance) nadilazi zahtjeve standarda ISO 9000 i označava najvišu kvalitetu sirovina, strogo testiranje i kontrolu performansi i korištenja energije. Prije izlaska iz tvorničkog pogona provjerava se kvaliteta baš svake Duracellove baterije kako bi se osigurale najbolje performanse.

Duracellova jedinstvena tehnologija „POWERCHECK™” omogućuje potrošačima da odmah provjere razinu snage Duracellove baterije, kako ona mogla nastaviti raditi u drugom uređaju s manjim energetskim potrebama. Ovo znači uštedu za naše potrošače, a pomaže smanjiti i količinu otpada. Već desetljećima Duracellove vrhunske alkalne baterije ne sadrže teške metale.

Podrška našim partnerima

Duracell marka baterija br. 1 koju preporučuju najveći svjetski proizvođači uređaja jer s njima potrošači dobivaju iznimno kvalitetan proizvod koji dugo napaja njihove uređaje.

OMOGUĆUJE DURACELL

Karijere

Mnogo je razloga za rad u tvrtki Duracell, vodećoj svjetskoj tvrtki za baterije široke potrošnje! Kao vodeći proizvođač alkalnih baterija visokih performansi vjerujemo da treba podržati osobni rast i nagraditi izvrsnost. Pridružite se tvrtki Duracell i pomozite nam da stalno pružamo pouzdanu snagu!

SAZNAJTE VIŠE