ČESTA PITANJA

Imate pitanje? Odaberite kategoriju i dobijte odgovore na najčešća pitanja.

Duracell

POHRANA

Show / hide

Mogu li se alkalne baterije puniti?

Mogu se puniti samo one baterije koje su posebno označene kao „punjive”. Svaki pokušaj punjenja ne-punjive baterije može dovesti do toga da ona pukne ili iscuri. Preporučujemo da koristite Duracellove punjive baterije NiMH. Uparene s nekim od naših punjača, one se mogu puniti stotinama puta.

Show / hide

Trebam li čuvati baterije u hladnjaku ili zamrzivaču?

Preporučujemo da baterije čuvate na sobnoj temperaturi i na suhom mjestu. Ekstremno visoke ili niske temperature smanjuju učinkovitost baterije. Uređaje s baterijama nemojte stavljati na vrlo topla mjesta. Osim toga, čuvanje baterija u hladnjaku nije potrebno niti preporučljivo.

Show / hide

Trebam li izvaditi baterije iz uređaja ako ga neću koristiti neko vrijeme?

Da. Izvadite baterije iz uređaja kada ne očekujete da ćete ga upotrebljavati nekoliko mjeseci.

Show / hide

Kako očistiti površine po kojima je iscurila baterija?

Slijedite ove savjete za čišćenje nakon curenja baterije: Radite u dobro prozračenom prostoru. Nosite rukavice i naočale. Zubnom četkicom ili higijenskim štapićem očistite tekućinu iz baterije na električnim kontaktima. Provjerite je li elektronički uređaj potpuno suh prije nego što pokušate staviti novu bateriju. Da biste izbjegli buduće probleme, primijenite sljedeće postupke:
Nemojte miješati baterije različitih proizvođača u istom uređaju.
Izvadite baterije iz uređaja koji se neće koristiti duže vrijeme.
Da biste očistili tekućinu koja je iscurila iz alkalnih baterija, baterija NiCAD i NiMH, stavite jednu žlicu borne kiseline u 3,5 litre vode ili u jednakim omjerima pomiješajte ocat ili limunov sok i vodu (omjer 50/50).

Show / hide

Kako Duracellove baterije utječu na okoliš?

Godine 1993. dobrovoljno smo eliminirali dodanu živu u svojim baterijama. „Naše alkalne baterije izrađene su prvenstveno od uobičajenih materijala – čelika, cinka i mangana – i ne predstavljaju opasnost za zdravlje ili okoliš pri normalnoj uporabi ili odložene. Štoviše, potičemo održivi razvoj tako što prestajemo koristiti pakiranja od PVC i koristimo kartonska pakiranja s visokim udjelom vlakna i blister pakiranja RPET (reciklirani PET). Ovo je cjelovito, održivo rješenje za pakiranje, jedno od najboljih danas dostupnih alternativa PVC-u. Kao vodeći svjetski proizvođač kvalitetnih alkalnih baterija visokih performansi, prepoznajemo našu odgovornost za zaštitu okoliša. Naša je misija projektirati, proizvoditi i distribuirati baterije na način koji smanjuje utjecaj na okoliš. Također, sudjelujemo u programu Call2Recycle kako bismo osigurali sigurno i pravilno recikliranje ili odlaganje baterija.”

Show / hide

Utječe li temperatura na baterije?

Preporučujemo da baterije čuvate na sobnoj temperaturi i na suhom mjestu. Ekstremno visoke ili niske temperature smanjuju učinkovitost baterije. Uređaje s baterijama nemojte stavljati na vrlo topla mjesta. Osim toga, čuvanje baterija u hladnjaku nije potrebno niti preporučljivo.

Show / hide

Kako trebam postupati s baterijama koje su iscurile u uređaju?

Iako većina baterija sadrži kemikalije neće oštetiti kožu, one bi se trebale tretirati kao i bilo koja kemikalija. Uvijek poduzmite mjere predostrožnosti prilikom rukovanja s kemikalijama iz baterija. Kemikalije za bateriju ne smiju se doći u blizinu očiju niti se progutati. Obratite se liječniku ako se to dogodi.

Show / hide

Kada trebam izvaditi baterije iz uređaja?

Baterije treba izvaditi iz uređaja/opreme kada:

– Očekujete da uređaj neće biti u upotrebi nekoliko mjeseci.
– Baterije su istrošene (kako bi se spriječilo moguće oštećenje zbog curenja baterije).
– Uređaj je spojen na električnu mrežu.

Duracell Duracell

Obratite nam se

Niste mogli ovdje pronaći odgovor? Napišite nam poruku i dobiti ćete odgovor u roku od 48 sati.

Obratite nam se